Четвер
25.04.2024
04:40
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Філія "Водянська гімназія"
Головна Реєстрація Вхід
»

Меню сайту

Меню сайту

Меню сайту

Меню сайту
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 04:40
Головна » 2019 » Грудень » 11 » 16 днів проти насилля
09:01
16 днів проти насилля

25 листопада 2019 року у нашому закладі освіти стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля». Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля.
Практичним психологом та класними керівниками було проведено ряд заходів:
- Інформаційна хвилина з учнями 4 класу, діти прослухали інформацію про види насилля та приєдналися до акції «Наші долоньки проти насильства». Таким чином школярі протестують проти зла і несправедливості.
- 5 клас переглянули соціальний відеоролик «Насильство в родині» та за круглим столом обговорили таку важливу проблему в суспільстві.
- Було проведено заняття з елементами тренінгу серед учнів 6-го класу. Була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля. Діти з задоволонням виготовили плакати «Щасливе дитинство без насильства!», де показали своїми зображеннями, що вони бажають жити в світі, де немає образ та знущань.
- Учнями 8 класу було переглянуто відеоролік з елементами бесіди на тему «Насильство та кримінальна відповідальність» та фільм «Небезпечна гра», присвячений боротьбі проти рабства та торгівлі людьми. .
- Проведені тематичні бесіди з питання попередження розповсюдження ВІЛ.
- Учні всієї школи переглянули соціальний відеоролик до Міжнародного дня інваліда «Билет без места».
- Класними керівниками до Міжнародного дня права були проведені виховні години на тему «Мої права та обов’язки».
Профілактика жорстокої поведінки, бездоглядності, безпритульності дітей, непорозуміння в сім'ї - завдання, яке стоїть перед педагогами та психологом школи. Ми повинні донести до дитини розуміння того, що насилля є порушенням прав людини. Адже за результатами анкетування в Україні майже 60 відсотків дітей, вдома та в школі, страждають від насильства . Насилля не завжди можна побачити, результати насилля у родині не бачать зовсім, адже вони приховані від інших під страхом або почуттям сорому.
Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Переглядів: 264 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz