Четвер
25.04.2024
16:58
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Філія "Водянська гімназія"
Головна Реєстрація Вхід
»

Меню сайту

Меню сайту

Меню сайту

Меню сайту
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 16:58
Головна » 2014 » Березень » 11 » «Вклонімося Кобзарю»
16:20
«Вклонімося Кобзарю»

          З 3 по 7 березня 2014 року відбулися дні вшанування славетного сина українського народу Т. Г. Шевченка. Шевченківський тиждень Водянської НСЗШ розпочався урочистою лінійкою, на якій учні познайомилися із заходам, які проходитимуть у школі. 

В  школі  була організована виставка «Ми тебе не забули Тарасе», яку із задоволенням відвідували як школярі молодших так і старших класів. На інформаційному стенді учні знайшли цікаву інформацію про життя і творчість великого Кобзаря.

       Учні школи прийняли участь у всеукраїнському мовознавчому конкурсі

" Соняшник” присвяченому життю і творчості Т.Г. Шевченка.

      Всі класи брали участь у конкурсі стінгазет «Щоб наша слава не пропала», де переможцями стали наймолодші учні школи. Вони виготовили найоригінальнішу стінівку, де представили свої власні вірші про

Т.Г. Шевченка.

     У вівторок для учнів 2го-9го класу була проведена літературна година  «Благословен той день і час…», на якій учні декламували вірші

Т. Г. Шевченка, подорожуючи сторінками його життя. Також в цей день для учнів 5-9 класів була проведена гра "Шевченкіана”, де учні перевірили свої знання  з творчості видатного Кобзаря.

      5 березня серед учнів 8-9 класів  було проведено інтелектуальну гру "Найрозумніший”. Переможцем став учень 8 класу Ткачук Олександр, який показав найглибщі знання з життя та творчості Шевченка.

     Протягом Шевченківських днів на уроках української літератури були проведені бібліографічні хвилинки, перегляд кінофільмів,  присвячених вшануванню життя та творчості Т.Г.Шевченка.

     Родзинкою цього тижня став відкритий захід «Вклонімося Кобзарю», який підготували та провели вчителі-словесники школи А.В. Вільхова та

Р.Ш. Садигова. Під час свята діти співали, танцювали, декламували вірші, інсценізували уривки із життя Кобзаря. Гостями свята був народний ансамбль «Журавка». Вони заспівали пісні на слова Т. Г. Шевченка.

         Завершився Шевченківський тиждень урочистою лінійкою , на якій були нагороджені переможці, а також учні , які приймали активну участь у заходах на честь вшанування пам'яті Т. Шевченка.

        Тиждень пройшов на високому рівні, усі класи взяли участь в проведені заходів. Учителями української мови та літератури була проведена значна робота у підготовці до Шевченківського тижня. На відкритих та позакласних заходах використовували різні форми проведення заходів; використовувалися інформаційно-комунікативні технології, інтерактивні методи, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу учнями, вихованню поваги до творчості Кобзаря, залучення дітей до глибин шевченківської мудрості, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства серед учнів.


Переглядів: 709 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz