Вівторок
30.04.2024
22:26
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Філія "Водянська гімназія"
Головна Реєстрація Вхід
»

Меню сайту

Меню сайту

Меню сайту

Меню сайту
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 22:26
Головна » 2022 » Січень » 29 » Арт-терапія - зцілення мистецтвом
11:54
Арт-терапія - зцілення мистецтвом

До нашої школи завітали гості з метою відвідування тренінгового заняття у практичного психолога Садиговоі Раміни Шакіровни із застосування АРТ – терапевтичних технік «Арт-терапія - зцілення мистецтвом».

Арт-терапія (в перекладі з англійської мови – «лікування мистецтвом») допомагає краще усвідомити власний внутрішній світ. На сьогоднішній день широкого поширення набули такі види арт-терапії: ізотерапія, кольоротерапія, бібліотерапія, данс-терапія, музикотерапія, терапія з використанням тканини, драмотерапія і ін. Велика кількість видів арт-терапії підтверджує те, що лікування мистецтвом надзвичайно універсально і результативно.

Все починається зі знайомства. Цікавою стала ця вправа, бо треба було не тільки представити себе, а ще й відкрити власний секрет, бо «Багато хто знає, що я ... Але мало хто знає, що я ...».

Чого чекають сьогодні здобувачі освіти 6 класу, гості заняття? – позитиву, новизни, задоволення, перемог!

Всі готові розпочати працювати і впізнавати себе по – новому. Техніка «Сніданок — обід — вечеря» дає можливість простежити характер ставлення людини до себе та сприйняття себе в групі. На позитивних емоціях всі приступили до техніки «Колаж», яка дозволяє впорядкувати думки, працює з підсвідомістю людини. Колаж дозволяє визначити існуючий на даний момент психологічний стан людини, виявити актуальний зміст його самосвідомості, його особисті переживання. Арт-технологія «колаж» є ефективним, екологічним методом роботи з особою і групою, і може застосовуватися в різних напрямах діяльності психолога, як в терапії і діагностиці, так і у сфері викладання і навчання.

Кульмінацією заняття стало знайомство з метафоричними асоціативними картами, які використовуються як засіб консультування, психотерапії, покращення спілкування.

Ми працювали з картами під назвою «Морена», вони говорять про життя племені Шінгу в тропічних джунглях Бразилії. Бразильський художник Валді Мар, який жив серед Шінгу кілька років, стверджує, що він ніколи не зустрічав більш щасливих людей. Їх життя примітивне, невибагливе і в той же час багате і різноманітне. Такими ж були відповіді і мрії учасників заняття.

Час летить, а яке ж свято без подарунків: умовний розгаданий (тут допомогли міміка і жести), солодкий з пророцтвами та бурхливі оплески.

«У психології довге минуле, але коротка історія», – стверджував Герман Еббінгхаус. Цікава наука – психологія!

Переглядів: 127 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz